přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Čechy-České Budějovice (Hrdějovice),Hluboká nad Vltavou a okolí (19.-20.8.2018)

Základní informace

  • Ujeto celkem z Prahy: 165 km
  • Doba jízdy z Prahy: 2,5 hodiny
  • Cena kempu/SP (2+0/noc): 0,00 Kč
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 7,0
  • Cyklostezky (max. 10 bodů): 6,5
  • Najeto/Nachozeno v regionu (km): 70/0
  • Nalezeno cache: 9
  • Seznam SP na naší trase: --

Úvodník

Dlouho jsme slibovali našemu kamarádovi návštěvu v "Hrdějcích" na jeho letním sídle, až se to tento víkend konečně vše potkalo. Teplo (no, spíše horko) bylo větší než jsme si přáli asi tak o 10°C. Plánování cyklovýletů po okolí bylo na něm a ukázal se jako skutečný znalec nejen cyklostezek. Kešek se také najde v této oblasti dostatek. V okolí Hluboké jsme jeli okolo zajímvého sportovně-relaxačního areálu/zábavního parku, který by stál s děckama za návštěvu. (Více zde: Areál na Hluboké ). Stezka podél Vltavy mezi Budějovicema a Hlubokou je skutečně exklusivní. A také zde jezdí hodně bruslařů. Míst na občerstvení (PIT Stop) je zde dostatek. Vyhlášenou hospůdkou v kraji je nedaleko Hluboké Krčma v Municích. Tu velice doporučujeme, jídlo vynikající a ve více než dostatečném množství. (Více zde: Krčma v Municích).

Fotografie

Hosín kostel

Pohled na kostel v Hosíně

Velice zajímavý pseudorománský kostel s orientací presbytáře k jihu, ne k východu, jak je obvyklé. Zásadní orientační bod letců startujících ze známého letiště.

České Budějovice

Pohled na českobudějovickou pánev

Spíše pohled na česko budějovickou pánev. Zde na soutoku Malše a Vltavy, Budějovice leží. Zajímavostí a památek má toto město také dost. Více je na netu.

Hluboká nad Vltavou

Pohled na zámek Hluboká

Notoricky známá krásná památka, která by se měla jednou za život navštívit. V okolí zámku se nachází opravdový cyklistův ráj. Více najdete v turistických mapách.

Hluboká přístav

Přístav na Vltavě v Hluboké

Nejen mrňousům lze dopřát svezení lodí z Budějovic na Hlubokou a pak třeba až do nedalekého Purkarce. Zpátky se nechá jet podél Vltavy po stezce na kole.

Copyright © 2007 Benešovi