Nizozemí-Venlo, Floriade 2012 (27.4.-2.5.2012)
Základní informace
- Ujeto celkem z Prahy: 1.950 km
- Odkaz na STP: Venlo-Restaurant DeKraal komplet za 6,0 €, Hotel "Am Krickenbeckersee" komplet za 0,0 €
- Kvalita/vybavení STP (max. 10 bodů): 8,0-8,5 dle popisu
- Cena celkem za SP: 6,0 €
- Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 8,0
- Cyklostezky (max. 10 bodů): 10,0
- Najeto/Nachozeno v regionu (km): 80/30,0
- Seznam SP na naší trase: SP Routiers Venlo, SP Kompas
Úvodník
Tak se to po nějakém čekání sešlo. O Floriade 2012 ve Venlo jsme věděli asi 3 roky a jen jsme čekali , jestli se sejdou svátky, škola, počasí a dovolená. Nakonec se vše povedlo a byl z toho neskutečně krásný výjezd. Sice trochu delší než jen po Čechách ale o to krásnější. Určitě nelitujeme času a prostředků vynaložených na tento výjezd. Fakticky vše bylo moc hezké. Z Prahy cesta do Venlo jen po dálnici. Měli jsme obavy z pátečních kolon u větších měst ale ty se nekonaly. Takže za devět hodin jsme byli pohodlným tempem ve Venlo. SP jsme zvolili za benzinkou u restaurace DeKraal (komplet servis za 6€) necelý kilometr od centra města. Trochu jsme se báli hluku ale ten se nekonal. Po Floriade ve Venlo jsme se přesunuli do nedaleké (cca 7 km) oblasti Krickenbeckerských jezer, resp. k modré laguně u Wankumer Heidsee. Perfektní stezky, parádně jsme si zajezdili po dva dny na kolech. Trochu nám výlet kazil problém se zapadlým autem. Neměli jsme s sebou lano ani správné originální "tažné oko" !! Když už se našli lidičky (a bylo jich opravdu dost) co měli i lano tak stejně jako my nechápali, jak to, že Hymer dává do sady krátké oko, které nedosáhne skrz nárazník do rámu. Chybělo cca 70 mm. Problém jsme nakonec vyřešili upevněním lana za zadní nápravu, byť jsme "vygooglili" že je to dost nebezpečné, tahat Hymera na ALKO zpět a ne "dopředu" ! Povedlo se a zatím újma není a asi nebude. Naštěstí nebyly horka jako doma v Česku, teploty byly okolo 21°C. Cesta zpět na 1. máje úplně v pohodě, zpestřena steaky v Hýskově u Berouna. Za 300,-Kč dostanete hovězí, půlkilovej steak přes celý záda! Tak se taky někdy zastavte, je to v "kulturáku".