přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Severní Dalmácie, Holiday Village (15.6.-24.6.2007)

Základní informace

  • Vzdálenost z Prahy: 950 km
  • Doba jízdy: 14-15 hodin
  • Cena kempu (2+1 noc): 890,- Kč (komplet)
  • Odkaz na kemp: http://www.zaton-kemp.hr/
  • Kvalita kempu (max. 10 bodů): 8,0
  • GPS: 44°13'16,09"N - 15°10'4,3"E

Fotografie

Kemp

Kemp

Jeden z nejlepších kempů v okolí Zadaru v severní Dalmácii. Není z nejlacinějších ale stěžovat si není vůbec na co. (Letos snad jen na velké horko!).

Pláž v kempu

Pláž v kempu

Díky pozvolnému a písčitému přístupu do moře je tento kemp ideální pro ty, co mají malé a menší děcka. Pro větší je do hloubky dost daleko.

Bazén se sladkou vodou

Bazén se sladkou vodou

Součástí vybavení tohoto kempu je i velice hezký bazén se sladkou vodou (hloubka 1,4m) a brouzdalištěm. Je zde i pár vodních atrakcí pro zpestření.

Kemp

Kemp

Větší část kempu leží ve stínu stromů, je rozparcelován. U každé parcely je voda, odpad a elektřina! Redukce je nutná! A hadici na vodu vřele všem doporučuji.

Express přibližovadlo

Express přibližovadlo

Kvůli teplotám jsme si bicykly s sebou nebrali, pořídili jsme si toto přibližovadlo na cesty po kempu a okolí. Je ve fázi testování. Zatím dobrý.

Kemp v červnu

Kemp v červnu

V tuto dobu se ještě místo našlo ale nedokážu si představit jak to zde vypadá v červenci a srpnu! Myslím si, že rezervace předem je určitě nutná.

Big Pizza

Big Pizza

Na obědě v Omiši. Big Pizza o průměru poctivých 50 cm a hmotnosti 740 g. To vše za 42 KUNA. Ještě že jsme si ji nedali každý! Na stůl se vešla jen tak.

Omiš

Omiš

Návštěva malého městečka Omiš. Zde se vlévá řeka Cetina do moře. Moc hezké, největší živo okolo dvou přístavů. Dá se dobře parkovat u mola.

Katedrála v Nin

Katedrála v Nin

Nejmenší katedrála na světě je ve vesničce NIN, asi 2 kilometry z kempu. V podvečer hezká procházka na večeři se zmrzlinou nebo na kafíčko.

Pohoří Velebit

Pohoří Velebit

Pro milovníky skal je nedaleko národní park PAKLENICA. Více informací viz rok 2006, Chorvatsko-Zaton.

Krabi

Kraby

Tolik krabů jsem v moři pohromadě nikdy neviděl. Desítky až stovky se jich vyhřívali na pobřeží u NINu. Děti i my jsme si přišli na své. Moc hezké.

Trogir

Trogir

Západ slunce ve známém městečku TROGIR nedaleko SPLITu. Centrum má na ostrově, které se dá celé prohlédnout za 2 hodiny. Doporučujeme.

Copyright © 2007 Benešovi