přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Čechy-Třeboňsko, Kemp Třeboňský Ráj (24.6.-27.6.2007)

Základní informace

  • Vzdálenost z Prahy: 150 km
  • Doba jízdy: 3 hodiny
  • Cena kempu (2+1 noc): 250,- Kč (po slevě IKC)
  • Odkaz na kemp: http://www.autocamp-trebon.cz/
  • Kvalita kempu (max. 10 bodů): 7
  • GPS: 48°59'34,29N - 14°46'1,03E

Fotografie

Kemp Třeboňský Ráj

Kemp Třeboňský Ráj

Předpověď počasí nás tak namlsala že jsme do kempu odjeli už ve středu. Jízda na kolech byla po celé čtyři dny super. Stejně jako počasí.

U Pilaře

U Pilaře

Naše v poslední době (od loňského jara) oblíbená hospůdka se zahrádkou nedaleko jezu "smrti" U Pilaře. Výborné jídlo za dobré peníze a rychle!

Cyklostezky

Cyklostezky

Vypadá to, že nám budou měnit informační tabule. Tyto nové, oproti starým, vypadají mnohem lépe a informací je na nich o poznání daleko více.

Posezení na Pergole

Posezení na Pergole

Otvírací doba na pergole od června do září je od 11-21 hodin. Při hezkém počasí zde bývá hodně plno. Rezervace není pro jednotlivce možná.

Pergola u Sv. Víta

Pergola u Sv. Víta

Jedno z nejkrásnějších míst nedaleko Třeboně u kostela Sv. Víta. Z kempu asi 4 km. Rybí specialita marinovaný kapr (80Kč/200g) a maso na grilu.

Karavanistické náměstí

Karavanistické náměstí

Naštěstí touto dobou nebylo v kempu tolik karavanů tak jsme si mohli dovolit vytvořit náměstí větších rozměrů. Nakonec se sjelo 9 cykloposádek.

Rozvodí

Rozvodí

Na Rozvodí jsme si připomněli že chceme také vyzkoušet plavbu po řece. Nejen pro děti by to mohl být dobrý zážitek. Je třeba jen vymyslet logistiku.

Chlum u Třeboně

Chlum u Třeboně

Okolo Chlumu jsme jeli při zpáteční cestě ze Staňkova, kde jsme byli na obědě. (Restaurace Česká Kanada). Z kempu je to krásný výlet o délce přes 40km.

Copyright © 2007 Benešovi