přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Čechy-Chlum u Třeboně, Kemp Kapřík (12.7.-20.7.2007)

Základní informace

  • Vzdálenost z Prahy: 150 km
  • Doba jízdy: 3 hodiny
  • Cena kempu (2+1 noc): 210,- Kč, (žetony na vodu za 20,-Kč !)
  • Odkaz na kemp: http://www.kempkaprik.cz/
  • Kvalita kempu (max. 10 bodů): 6
  • GPS: 48°57'38,64"N - 14°56'54,49"E

Fotografie

Kemp Kapřík-vstup

Kemp Kapřík-vstup

Kemp Kapřík se stává naším oblíbeným místem. Hlavně jde o dobré místo pro cyklo-karavanisty jako základna. Vjezd je jen trochu náročnější.

Kemp Kapřík

Kemp Kapřík

Kapřík je kemp rodinného typu. Naproti přes cestu je druhá část kempu, tábořiště. Elektřina zde je také. Kemp nemá parcely, povrch travnatý.

Občerstvení v kempu

Občerstvení v kempu

Přímo v kempu je velice příjemné posezení s dobrou obsluhou. Pan Urbánek Vám rád dá doporučení nebo tip na vycházku, výlet na kole nebo autem.

Kemp

Kemp

Kemp je přímo na břehu rybníka Hejtman. V létě docela hezké koupání. Na recepci lze koupit rybářský lístek pro různé rybníky v okolí Chlumu u Třeboně.

Kemp Kapřík

Kemp Kapřík

V kempu lze na vyhrazeném místě rozdělávat oheň. Dřevo si lze také zakoupit nebo si na něj zapůjčit káru za auto. Opékání udělá dětem radost.

Pro děti

Pro děti

Děti můžou využívat houpačky nebo pískoviště umístněné strategicky hned vedle hospůdky, odkud je při hlídání na Vaše ratolesti velice dobře vidět.

Pohled na kemp

Pohled na kemp

Pro jistotu je lepší si do kempu zavolat a provézt rezervaci. Určitě to platí o hlavní sezóně pakliže Vás chce vyjet do tohoto kempu naráz více.

Ubytování

Ubytování

Ubytovat se také můžete v chatkách nebo karavanech s předstanem, které jsou zde na stálo. Ceny jsou velice příjemné, a to nejen za ubytování.

Staňkovský rybník

Staňkovský rybník

Škoda veliká, že se tento rybník nedá objet celý na kole! To by byla určitě nádherná vyjížďka. Takto musíte na dvakrát. Díky hranici s Rakouskem.

Hraniční kámen

Hraniční kámen

Na konci z jednoho výletů Vás čeká zmiňovaná hranice s Rakouskem. Je zde moc hezké posezení, skoro ideální místo na piknik. Doporučujeme.

Pískovny v Suchdole

Pískovny v Suchdole

Vynikající koupání je v pískovnách v Suchdole. Na kole je to nejkratší cestou necelých 10 km. V okolí jsou stánky s občerstvením.

U Sumečka

U Sumečka

Restauraci "U Sumečka" ve Staňkově u hřiště navštívíte určitě více než jedenkrát! Výborný je nejen sumec, kapr nebo štika ale i amur a úhoř!

U Sandokana

U Sandokana

Necelých 300 metrů od kempu po hlavní silnici ve směru na Staňkov je restaurace U Sandokana. Velice chutná strava za solidní peníz.

V Koskách

V Koskách

Nově otevřená restaurace v Koskách. Moc se nám zde líbilo. Ale spíše jen jako PIT stop na osvěžení. S jídlem měli zatím "malé" problémy.

Cyklotrasy

Cyklotrasy

Hned u brány do kempu vede cyklostezka, která Vás dovede k dalším. Za celý týden je určitě nestihnete všechny projet. Stezky bez kopců.

Turistika

Turistika

V okolí kempu je i mnoho značených turistických tras. Doporučujeme nákup turistických map a cyklomap předem. Letos měli vyprodané!

Hraniční přechod

Hraniční přechod

Krásnou krajinou se to jede! Z kempu do Litschau je to asi 15 km. Provoz na silnici je minimální. Tvoří necelou třetinu cesty, jinak polňačky.

Hejtman

Hejtman

Pěkné podvečerní posezení na břehu rybníka při západu slunce a u ohníčku je moc hezké a snad až dojemné. Určitě vyzkoušejte tento kemp.

Copyright © 2007 Benešovi