přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Bavorsko-2/2 Romantische Straße (18.7.-26.7.2020)

Základní informace

  • Ujeto celkem na výjezdu z Prahy: 1.031 km
  • Doba jízdy z Prahy do Augsburgu: 4,5 hodiny
  • Cena SP (2+4/noc): 17,0 €/445,0 Kč
  • Počet nocí na tripu: 6
  • GPS SP: Na dotaz/Cestovatelský denník
  • Kvalita/vybavení STP (max. 10 bodů): 7,0
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 8,7
  • Cyklostezky (max. 10 bodů): 9,2
  • Najeto/Nachozeno v regionu (km): 225/20
  • Nalezeno cache: 0
  • Seznam SP na naší trase:Augsburg, Landsberg, Prem, Füssen, Dieben

Úvodník

V této zvláštní době jsme se vydali alespoň na jednu zamýšlených cest, které jsme chtěli v roce 2020 uskutečnit. Zprávy z Bavorska ohledně "Koronáče" byly docela příznivé, příznaky ani dýchací potíže jsme neměli, tedy ani žádný TEST jsme nepodstoupili. Naplánovali jsme si druhou polovinu velice populární cesty v Německu, a to Romantische Strasse. Překládat netřeba. Více o ní zde: www.romantischestrasse.de. Není to navíc z Čech ani nijak daleko. Úbytek cestovatelů z řad kemperů byl očividný. Např. na všech SP ve Füssenu bylo prakticky docela dost parkovacích míst, což není v této době vůbec obvyklé. Hospůdky a restaurace jedou, za přísných pravidel, samozřejmě. Vždy je vyžadována rouška, respirátor. Dále kontakt pro případ trasování do formuláře. (Vlastní tužkou). Místo, židle, jídeláky, vše vydensinfikováno, než Vás pustí sednout. To platí pro zahrádku, co se děje uvnitř, nevíme, tam jsme neseděli, ani jsme nějak (?) nechtěli. Stezky nás nepřekvapily, jsou perfektní, jako vždy. Nemohli jsme si nevšimnout poměru Elektrokol:Klasice (tu máme My), ta je tak 8 až 8,5 ku 2, resp 1,5. Opravdu hodně. Cena za SP ve Füssenu je 17€, komplet, včetně umytí auta při odjezdu. Na WC ani do koupelny se stejně nikdo nehnal, Elektrokola si každý nabíjel u auta sám. Tuto trasu doporučuju, klid, je na co koukat, historie bohatá, je co studovat a kde event. bádat. Byli jsme zde poprvé, tedy jsme objevili spoustu dalších cílů, kam příště pojedeme. Je docela dobré si vyžádat materiály, které mají také na infocentrech, a nechat si je poslat poštou. (Včetně map, atp.) Z www stránek měst nebo oblastí. Je to zdarma, jestli jim pošlete příspěvek na poštovné a balné je pak na Vás. My jsme se stavili na příslušných Tourist Centrech (Ne tedy všech ...) a ukázali složenku a poplatek uhradili. Cca 2,5-3,5€.

Fotografie

Augsburg

Pohled na dům v Augsburgu

Augsburg je moc hezké historické a také univerzitní město v Bavorsku, založené již v roce 15 př.n.l.! Tedy je zde hodně památek a šíleně cyklostezek pro vyznavače kol.

Landsberg Am Lech

Pohled na Bavorskou bránu

Toto krásné město leží právem na Romantické cestě. Má zachovalé historické centrum s mnoha památkami a působivou atmosférou. Pro historiky malý ráj ...

Jez Schwerblmühle na řece Lech

Pohled na jez na řece Lech

Během malé ale hodně hezké procházky podél řeky Lech jsme narazili na několik "akčních" jezů. Docela často přepínaly svou propustnost v šířce řeky. Proč je záhada ...

Řeka Lech pod Füssenem

Pohled na řeku s Alpami v pozadí

Alpy byly vidět častěji a častěji. Podél řeky a jezer super výlety po okolí a také nádherné scenérie. Ještě že v tu dobu fungovaly hospody a osvěžovny. Gott sei Dank!!

Alpy-Algau

Pohled na Alpy

Takováto nádhera nás provázela během cyklovýletu podél řeky Lech. A k tomu bavorská městečka. Hospůdky otevřeno až večer, pěkně až po práci. I sedlák hákuje ...

SP Prem (pod hrází přehrady)

Pohled na Gunzhausen

Tak zde je super SP. Ne vybavením ale přírodou. Gasthaus je nedaleko ale ten klid v noci. Lze dát pergolu, grilovat, ... a to vše přímo na cyklostezce. Prostě Nádhera ...

Lechsee a Alpy

Pohled na Lechsee, v pozadí Alpy

Těchto pohledů se nedokážeme nabažit, proto jsme tuto fotku vybrali. Sedět na lavičce, dívat se na dominantu, třeba vzpomenout na někoho ...

Na hradě ve Füssen

Pohled z hradu ve Füssenu

V bavorských Alpách na řece Lech ve výšce 808 m leží Füssen, malebné historické město. Středověký hrad s galerií se tyčí nad městem, je to sem trochu do kopce.

Füssen

Fotka na hrad ve Füssenu

Dominanta Füssenu, zámek Hohes Schloss, které se chlubí 700letými dějinami a půvabným historickým centrem. Další významnou památkou je klášter St. Mang.

Zámek Hohenschwangau

Pohled na Zámek Hohenschwangau

Méně známý, původně románský hrad, leží u jezer Schwansee a Alpsee, v nadmořské výšce 820 m. Hezký výhled do krajiny, Historie je na netu popsána dostatečně.

Okolo jezera Forggensee

Pohled na ulici Rothenburgu

Forggensee je přehradní jezerona kterém okružní plavba patří k nejkrásnějším plavbám v Bavorsku. Něco podobného lze vidět i ze sedla bicyklu. Musíte zažít.

Jezero Alpsee (V pozadí Neuschwanstein)

Pohled na jezero a Neuschwanstein

Jedno z nejčistších jezer Německa, nedaleko Füssenu, dosažitelné po nádherné cyklodráze. Základní bod k notoricky známým zámkům ...

Vodopády na řece Lech

Pohled na vodopád na řece Lech

Vodopády na řece Lech jsou přibližně dvanáct metrů vysoké a nachází se na jižním okraji Füssenu. Nemine Vás ani krásný rodinný zabavný a poučný lesopark.

Stezka podél Hopfensee

Pohled na jezero Hopfensee

Stezka je trochu plná, kvalita ale Super. Velice pěkný, 35 km dlouhý okruh, začíná a končí přímo v centru města na náměstí Füssenu. Vhodná pro všechny cyklisty.

Alatsee u Füssenu

Pohled na Wöhrder See

Jezero, které údajně drží „Hitlerovo zlato“. Mnoho potápěčů v tomto jezeře záhadně zemřelo nebo zmizelo kvůli toxicitě v tomto jezeře. Restaurace je ale Super!

Ammersee

Pohled na přístav v Diesen am Ammersee

Třetí největší ledovcové jezero v Bavorsku je normálně Oázou oddychu pro půlku Bavorska. Diky pandemii to docela na stezkách šlo, ale sami jsme tady nebyli.

Copyright © 2007 Benešovi