přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Bavorsko-Fränkisches Seenland (26.7.-30.7.2018)

Základní informace

  • Ujeto celkem na výjezdu z Prahy: 830 km
  • Doba jízdy z Prahy k jezeru: 4,5 hodiny
  • Cena SP (2+0/noc): 12,0 €/310,0 Kč
  • Počet nocí na tripu: 4
  • GPS SP: Na dotaz/Cestovatelský denník
  • Kvalita/vybavení STP (max. 10 bodů): 8,0
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 7,0
  • Cyklostezky (max. 10 bodů): 8,5
  • Najeto/Nachozeno v regionu (km): 90/15
  • Nalezeno cache: 13
  • Seznam SP na naší trase:Ernendorf, Muhr Am/Altmühlsee, Rothenburg Ob Der Tauber

Úvodník

Předpověď počasí přála, tudíž jsme vyrazili na krátký výlet do Bavor, pod Norimberk, k jezerům označovaných jako Fränkisches Seenland. Důležité pro nás bylo, že jsme v blízkosti vody, protože jsou hlášeny teploty okolo 32°C a to koupání přijde určitě vhod. Cesta přes Plzeň a Rozvadov v pohodě, na Rudné jsme měli to nejhorší za sebou. Na hranici nešla elektrika, takže z kafe u McDonalds nebylo nic. (U KFC jsme dopadli stejně tak). Na hranicích v obou směrech bez kontrol, čtvrtek dopoledne. V Německu rozšiřují dálnice a dělají křižovatky o stošest. A bez větších kolon. Na krásný SP nad jezerem Großer Brombachsee dorážíme krátce po poledni. Našli jsme místo, kde je trochu stínu (po ránu). V automatu platíme 12,0 € (bere i 5-centy, ale je to pak u sloupku na dýl :-)). Jen mně je divný, že je napsáno: Automat Nevrací. Ale když dáte i těch 5 Eurocentů navíc, lístek mašina nevytiskne a navíc všema těma drobnejma ucpe mističku na vrácení. (Se mně toto povedlo ...). Takže vrací, a rovnou hned všechno. K jezeru je to asi 200 m, na cyklostezku cca 50 m. A ty teda jsou. Až na pár vyjímek asfalt, mnohde nechybí ani středové pruhy. Pěší mají svoji stezku, teda silnici, jen pro sebe. Restaurace a Imbissy jsou podél jezer v dostatečném množství. Ceny jsou velice slušné.

Fotografie

Großer Brombachsee

Pohled na jezero Brombachersee

Jedno z pěti jezer patřících do této oblasti. Perfektní zázemí, sprchy a grily veřejně dostupné, stezky na kola 1A, zahrádek spousta. Okolo jen asi 14 km.

Enderndorf am See (Jachtklub)

Pohled na jachtklup

V této vesničce jsou dva SP, komplet vybavený jen jeden. Možnost markýzy, stolku. Vše na trávě. Cena je 12 € za den. Nedaleko SP suprový lanový park.

Lodní pravidelná linka na jezeře

Pohled na loď na jezeře

Kdo má s sebou děcka, musí jet na lodi po jezeře. Ta má dokonce svůj mezipalubní výtah! Na kole ji budete turistickým tempem v pohodě stíhat.

Unavení čuníci

Malí divocí čuníci odpočívají na slunci

Důkaz, že bylo opravdu velké horko. Celá rodina ležela jako po lovu. Než dorazila rodinka a začala jim, přes zákaz, házet housky a jablka přes nevysoký plot.

Rozvodí (Rýn/Dunaj)

Rozvodí rýnu a Dunaje

Nejdříve jsme si mysleli, že se jedná o slepé rameno jezera Altmühlsee. Keška a Info panel nás dovedli až k tunelu, kde kanál mizí. Na rozvodí mezi Rýn a Dunaj.

Gunzenhausen (Altmühlsee)

Pohled na Gunzhausen

Město je národní rekreační oblast. Je označován jako na jednom konci části Limes Germanicus, římské hraniční zdi, která byla zařazena do UNESCO.

Rothenburg Ob Der Tauber

Pohled na Rothenburg

Toto je notoricky známý pohled z Rothenburgu. Jen je tam o mnoho méně lidí. A nejvíce je japonců a korejců. Pro ně je to prý otázka nejen života, ale i ... My je máme moc rádi.

Rothenburg Centrum

Pohled na centrum Rothenburgu

Údajně nikde jinde se prý nedochovalo tolik středověku, jako právě zde, v tomto městě. A kdo se projde i jen částí historickou částí města, určitě získá takový dojem.

Schweinshaxe pro Vegetariány

Fotka jídla v restauraci

Tak jsme si objednali vegetariánské koleno s knédlem a bavorské pivo, po knedlíčkové polévce. Kuchařka mrkla a přihodila na talíř kousek zeleného salátu :-)

Radnice v Rothenburgu

Pohled na radnici v Rothenburgu

Soubor z Missoury (USA) nám ještě více vylepšil odpoledne ve městě. A na tom prudkém slunci? Všechna čest. Parádní zážitek. Hráli za potlesk.

Středověká ulice

Pohled na ulici Rothenburgu

„Der Meistertrunk“ („Mistrovský doušek“), barvitá, zábavná, historická divadelní hra která zachránila město před zničením. Hraje se v sezóně 4-6x denně na náměstí.

Hradby města, stezka pro pěší

Pohled na stezku na hradbách

Hezkým zážitkem je chůze po hradbách, pochozu hradeb města Rothenburg. Jak tam někteří dostali ty kočárky pro dvojčata nám není do dnes jasné.

Středověký Rothenburg

Pohled na bavorský penzion

Město se nachází na romantické stezce, spojující Füssen a Würzburg. Budete si připadat jako v pohádce plné zámků, překrásné krajiny a kulinářských lahůdek.

Stezka podél Wöhrder See

Pohled na přístav v Gstadtu

Stezka je trochu plná ale kvalita jaká je, se jen tak nevidí. A končí přímo v centru města na náměstí. Vhodná pro všechny kategorie cyklistů.

Wöhrder See

Pohled na Wöhrder See

Jezero se nachází na řece Pegnitz, v Norimberku. Odpočinková zóna, nedaleko je pár parkovišť, kde by se nechalo i přespat.

Norimberk

Pohled na kašnu v Norimberku

Tak konečně dodělali kašnu na náměstí. Sice to trvalo, ale výsledek je exklusivní. Cestou zpět přes centrum jsme zaznamenali nové stezky pro kola. Díky.

Copyright © 2007 Benešovi