přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

U Dunaje v Bavorsku (25.-28.9.2015)

Základní informace

  • Ujeto celkem z Prahy do Regensburgu: 290 km
  • Ujeto celkem na výjezdu autem: 640 km
  • Doba jízdy z Prahy k Dunaji: 3,0 hodiny
  • Doba jízdy celkem na výjezdu autem: 8,5 hodiny
  • Cena SP (noc): 0,0 €/noc
  • Kvalita vybavení STP/P (max. 10 bodů): 0-0
  • Okolí místa přespání (max. 10 bodů): 8-8
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 8,0
  • Cyklostezky (max. 10 bodů): 7,0
  • Najeto/Nachozeno v regionu (km): 70/10
  • Nalezeno cache: 10
  • Seznam SP/P na naší trase: P-Regensburg, P-Straubing, P-Deggendorf
  • GPS pozice: v textu úvodníku

Úvodník

Prodloužený víkend jsme si ještě více prodloužili o pátek a vyrazili jsme, do Bavorska, k Dunaji. Velké množství pravých SP nebo jen parkovišť s možností přenocování nás opět přesvědčilo jet do Německa poznávat krásy bavorského lesa a Dunaje. V Regensburgu jsme nocovali na námi již prověřeném místě nedaleko centra. To že zde budeme samy vzalo za své při příjezdu: Byli jsme dvacátí (20), rádi jsme sehnali "plac" a dlších sedm (7) ještě později dorazilo! Sezona zde v plném proudu ! (Podobné to bylo ve Straubingu i Deggendorfu). Jak jsme se dozvěděli, v Itálii končí sezona a někteří na cestě domů přespali na stejném místě jako my. Ale to byli ve skutečnosti jen 2 (dva). Pozice pro parking je zde: (GPS: N49°1'14,0" - E12°6'42,0"). Velké množství turistů kompenzovali bavoři velkým počtem kapel, hrajících ve městě snad na každém rohu. Pěkně v trachtech a dirndlech, prostě paráda. Je poviností vyrazit na nedalekou Walhallu (cca 12 km) a to na kole nebo lze i lodí. O Walhalle více na Wikipedii. Další den jsme strávili ve Straubing. Krásné město a zrovna zde probíhal hudební týden, zakončený v sobotu závěrečným představením všech seskupení asi na dvanácti místech města. Pozice pro přenocování je zde: (GPS: N48°53'3,0" - E12°33'59,0"). Přes den je toto velké parkoviště dost plné. Přespání u Dunaje v Deggendorf je zde: (GPS: N48°50'1,0" - E12°56'41,0"). Přímo u cyklostezky podél Dunaje a nedaleko parádní restaurace Laurin. (http://www.laurin-deggendorf.de/). Takové pizzi jste možná ještě neviděli a ceny jsou docela lidové ...

Fotografie

Regensburg

Pohled na dóm v Regensburgu

Město s centrem zapsaném v UNESCO je opravdu hezké. Jeden den na toto město je však málo. Je zde opravdu co obdivovat. Info na náměstí.

Walhalla

Pohled na monument Walhalla

Památník je dostupný lodí i na kole. Stezka vede nedaleko, na lodi je zase dobrý oběd. Památka je zajímavá, vstupné 4,0 € za dospěláka.

Straubing

Náměstí ve Straubingu

Tak tady se bavoři nezapřou. Útulné městečko s nádheným náměstím. A těch zahrad (pivních!!), to je taková kráása.

Deggendorf

Náměstí v Deggendorfu

Je to samé v "bledě modrém". Útulné město, obsazené hospůdky s muzikou, jedinečná atmosféra. A v neděli do cukrárny ... kafíčko a zákusek. Mńam.

Donau/Dunaj u Deggendorfu

Pohled na Dunaj

Nádherné stezky podél Dunaje jsou opravdu v pernamenci. (Zvonek na kola povinný!). PIT Stopy jsou na odbočkách do vesnic, a to dost často!

Klášter v Metten

Klášterní kostel v Mettenu

Klášter perfektně udržován a všem přístupný. V sobotu a neděli jsou před ním pravidelné trhy. App Vás zavedou na nedaleké parkoviště.

Copyright © 2007 Benešovi