přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Čechy-Č.Skalice/Ratibořice a okolí (17.-19.7.2015)

Základní informace

  • Ujeto celkem z Prahy: 140 km
  • Doba jízdy z Prahy: 2,0 hodiny
  • Cena kempu/SP (2+1 noc): 275,00 Kč
  • GPS SP: 50°21'52,0 N - 16°3'34,0 E
  • Odkaz na kemp/SP: www.stellplatz.cz
  • Kvalita/vybavení kempu/STP (max. 10 bodů): 8,5
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 6,0
  • Cyklostezky (max. 10 bodů): 5,5
  • Najeto/Nachozeno v regionu (km): 40/15
  • Nalezeno cache: 4
  • Seznam SP na naší trase: --

Úvodník

V předzvěsti vysokých veder jsme hledali lokalitu s koupáním a volba padla na přehradu Rozkoš u České Skalice a návštěvou Babiččina údolí, kam by se asi měl každý Čech jednou za život vydat na návštěvu. Současně jsme chtěli vyzkoušet poměrně nový a asi i jediný SP v Čechách. Cesta z Prahy před páteční dopravní špičkou (byť jsou prázdniny tak existuje) v pohodě, i ta D11 se nám zdálo že už drncá opět méně. Cesta bez žádných složitostí, jen na silnici pár nesmslných "30-třicítek", které tady silničáři snad zapomněli. SP u Rozkoše nás velice překvapil. A to tím, že krom všeho máme "u nosu" i kohoutek s vodou. Ještě máme dost v nádrži, tak jsme nevyužili ale tekla! Koupání a ležení hned vedle. Fakt dobrý. Trochu jsem se děsil těch drobných ale SMS dotazem jsem zjistil, že se dá platit i bankovkami/státovkami. Velká škoda je, že okolo přehrady nevede cyklostezka nebo turistická pěšina, jak je to všude na "západě", ale určitě se někteří ještě dočkají. Do České Skalice se jede po silnici, která je dosti frekventovaná. I ve stánku "Na Hrázi" domorodci říkali, že pro cestu s dětma to moc není. A fakt měli pravdu. Musí se pak s nimi hodně opatrně. Stezka podél Úpy, Babiččiným údplim, to je jiná káva ... vyzkoušejte to taky. Navíc v okolí je spousta dalších cílů: Dvůr Králové, Hronov, Náchod ...

Fotografie

SP u přehrady Rozkoš

Pohled na SP u Rozkoše

Hóóódně hezký a vybavený SP, na české poměry TOP. Zajisté srovnatelný se SP v zahraničí. Velice rád doporučujeme ostatním. Koupání v ceně !

Božena Němcová

Pohled sochu Boženy Němcové

Tato socha se nachází před muzeem Boženy Němcové. Kolem muzea vede také naučná stezka. Jinak v České Skalici mají pěkné a velké info.

Zámek v Ratibořicích

Zámek v Ratibořicích

Zámek opraven, zámecký park ve výstavbě. Určitě stojí za shlédnutí. V zámku byla svatba, tedy pro nás v tuto dobu uzavřen.

Babička s vnoučaty a psy

Socha babičky s vnoučaty

Někteří "borci" si dělali s babičkou dokonce selfíčko! Krásná stezka podél Úpy Vás zavede i k tomuto sousoší. Keška tady není ale opodál už jsou.

Viktorčin splav bez Viktorky

Pohled na Viktorčin splav

V tomto počasí nebylo pod jezem k hnutí. Chvilku posezení si jez určitě zaslouží, i když ten kdysi býval dřevěný.

Červený most přes Úpu

Pohled na Červený most přes řeku Úpu

Po "Bílem mostě" při cyklo podél Úpy dojedete, tak jako my k mostu Červenému (dřevěnému), jak je napsáno v průvodci.

Copyright © 2007 Benešovi