přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Benátky a Salzburg (30.4.-7.5.2014)

Základní informace

  • Ujeto celkem z Prahy do Benátek: 810 km
  • Ujeto celkem na výjezdu autem: 1.650 km
  • Doba jízdy z Prahy na SP D.Alighieri: 10,5 hodiny
  • Doba jízdy celkem na výjezdu autem: 22,5 hodiny
  • Cena SP (noc): 0-23 €/noc
  • Kvalita vybavení STP (max. 10 bodů): 4-9
  • Okolí místa přespání (max. 10 bodů): 8-9
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 9,0
  • Cyklostezky D,A(max. 10 bodů): 9,0
  • Najeto/Nachozeno v regionu (km): 45/35
  • Nalezeno cache: 14
  • Seznam SP/P na naší trase: SP-Freilassing, SP Dante Alighieri Punta Sabioni
  • GPS pozice: v textu úvodníku

Úvodník

Svátku a počasí jsme se rozhodli využít k návštěvě světoznámých a opěvovaných Benátek. Ty asi není třeba moc dlouze představovat. Vybaveni dosti tlustým průvodcem Benátky od IKAR se vydáváme odpoledne na cestu. V podvečer jsme v polovině cesty. Nocujeme na SP ve Freilassingu (GPS: N47°50'27,0" - E12°59'5,0"). SP je zdarma, stejně jako parkování v celém, velice kásném bavorském městečku, na co Vás hrdě upozorňují informační tabule! Obklopeni Vysokými Taury usínáme spolu s dalšími asi deseti posádkami. Noc tichá, pohoda. Dopoledne přejíždíme na SP Dante Alighieri v Punta Sabioni. (GPS: N45°26'28,0" - E12°25'16,0"). SP je maximálně vybavený. Platí se pouze za pračku. Sociálky vyhřívané, WiFi, sprcha,... prostě komplet. Běžná cena za 24 hodin parkování je v okolí Benátek od 18€ a výše (nevím jak v sezoně). Takže za 23€ je cena exkluzivní. K přístavu necelých 10 minut chůze. Odpoledne a večer rekogniskujeme terén, resp. bar na pláži u majáku. Nádherné počasí umocňuje pobyt u moře. V noci na SP klid. Ráno odjezd do Benátek, kupujeme 3 denní lístek u společnosti ACTV za 35€ bez omezení. Jinak jedna jízda stojí tuším 6,5 € jednosměrná. Dle průvodců snad nejkrásnější město světa je opravdu krásné. To si všichni musejí prožít. Obrázky jsou hezká věc ale vidět vše "in nature", víte jak to je. Nádherné čtyři dny. Benátky jsou čisté, na tu spoustu turistů připravené město. Jak to zde vypadá v sezoně můžeme jenom tušit. Zpět se vracíme zpět přes SP ve Freilassingu a jedme si na kole prohlédnout Salzburg.

Fotografie

SP Freilassing

Pohled na SP ve Freilassing

Je hezké bavorské městečko se SP zdarma, ze kterého na kole po 10km dojedete do centra Salzburgu po parádní stezce. SP je klidný, asfaltový.

Basilica St.Maria della Salute

Pohled na Basiliku Sv. Marie

Určitě navštívit basiliku Sv. Marka a poté koupit vstup na terasu za 5€. Moc hezké. Info bylo dobře popsáno v našem průvodci od IKARu.

Palzzo Ducale, Campanile (Dóžecí palác)

Pohled na dóžecí palác

Projít dóžecí palác s vězením trvá více jak 2 hod. Cena pro dospěláka je 15€. Stojí za to! Opět vše v průvodci velice dobře popsáno.

Venezia-Benátky

Benátská ulička s gondolou

Nespočet těchto kanálů je pastva i pro fotografy. Když už si chcete odpočinout od davů tak se dá dobře uklidit někam sem.

Masky

Benátské masky

Masek je po krámcích a buticích po celém městě tisíce. Častý suvenýr turistů. Věříme, že karneval musí být velký zážitek. Ale asi ty davy lidí.

Plazza San Marco

Náměstí Sv. Marka

Zde je povinnost se zastavit a prohlédnout toto velké náměstí. I když letáky uvádí, že Benátky nejsou jen náměstí Sv. Marka a basilika.

Ponte di Rialto

Pohled na most Rialto

Další velké lákadlo ve městě. Srovnatelné s naším Karlovým mostem v Praze přes Vltavu. Teda co se týká lidí na něm!

Výletní loď v Benátkách

Pohled na obří výletní loď

Neskutečné monstrum nás zaskočilo pomalým pohybem. Z fotky je vidět výška výletní lodě, která o dost převyšuje okolní domy.

Salzburg

Pohled na Salzburg od řeky Salzach

Město nám docela známé a moc hezké a také cyklistům zaslíbené. Hlavně jsme se chtěli projet po skvělých stezkách.

Salzburg-Kapitelplatz

Pohled na zlatou kouli, Kapitelplatz

Staré město je od SP ve Freilassingu něco přes 11 km podél řeky Salzach. Evidentně ideální pro děcka nebo i InLiny.

Copyright © 2007 Benešovi