přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Okolo Bodamského jezera, třemi státy (1.5.-5.5.2012)

Základní informace

  • Ujeto celkem z Prahy k jezeru: 565 km
  • Ujeto celkem na výjezdu autem: 1.400 km
  • Doba jízdy z Prahy k jezeru: 6,5 hodiny
  • Doba jízdy celkem na výjezdu autem: 15,5 hodiny
  • Cena SP (noc): 20-0-0-14 €/noc
  • Odkaz na kemp/SP: Více u obrázků, v sekci download bude podrobný Reisebericht
  • Kvalita/vybavení kempu/STP (max. 10 bodů): 8,0
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 8,0
  • Cyklostezky (max. 10 bodů): 8,5
  • Najeto/Nachozeno v regionu (km): 40/30
  • Nalezeno cache: 21
  • Seznam SP na naší trase: SP Lindau P1, WP Ailingen, WP Am Mindelsee, SP Konstanz
  • Kompletní přehled je v sekci "Ke stažení" v rámci cestopisu ve formátu .pdf, včetně koordinátů SP, atp.

Úvodník

Podle počasí (www.wetteronline.de) a (www.yr.no) jsme vybírali kam se vydáme na letošní první výjezd. Nakonec zvítězilo Bodamské jezero, které je po dálnici snadno a poměrně rychle dostupné, s ohledem na památky, které se v okolí jezera dají vidět a navštívit. A že jich zde mnoho k vidění mohu potvrdit. Navíc je zde silný vztah, až mnohdy nepřátelský, Čechů ke Kostnici, našemu více méně konečnému městu našeho výletu. Začali jsme ve městě Lindau, krásném městečku, kde ta nejhezčí část leží na ostrově. Ze SP snadno dostupná pěšky nebo na kole. Poté jsme pokračovali po severní části jezera přes Wasserburg, Langenargen, Fridrichshafen, Meersburg, Unteruhlingen, Überlingen, Sipplingen, Radolfzell až do Konstanz. Všechna města vyšperkována květinami a čistotou. Všechny cesty jsou lemovány obousměrnými cyklo stezkami. Perfektní značení, vzdálenost a navíc čas pro rodinu s dětmi. Doplnění zásob je možné z marketů známých z našich končin. (LIDL, PENNY, ALDI,...). Ceny srovnatelné ale kvalita daleko lepší. O naftě se raději ani nebudu zmiňovat. Motor ztichne, lépe táhne, ... to co všichni buď víme, nebo tušíme. V infocentrech dostatek informací a literatury, vč. map. Jen Kostanz mne překvapila, že za vše chtějí zaplatit. Naštěstí lze vše pro Konstanz stáhnout z netu, více informací bude v sekci ke stažení.

Fotografie

Lindau

Palmenhaus v Gmündu

Krásné městečko, jehož nej část je na přilehlém ostrově. Káva a zmrzka, třeba u radnice, udělá všem velikou radost.

StellPlatz Lindau

Pohled na SP v Lindau

Drahý ale špičkově vybavený SP v bavorském městě Lindau. Jinde se nedá. Na ostrov je zákaz vjezdu. A ta cena dráždí celou Evropu.

Fridrichshafen

Pohled na vyhlídku pana Herzoga

Město a okolí skýtá možnosti k poznání Bodensee. Od muzea Zeppelina přes zámecký kostel po muzeum školství. Hezké město.

Unteruhldingen-UNESCO

Domy nad jezerem

Památka s puncem UNESCO. Na pilotech postavená vesnice z doby kamenné a bronzové. Muzeum za 20,0 € nás neoslovilo.

Affenberg

Opí kolonie

Na hezkém parkovišti (grátis) jsme poobědvali a vyrazili za opicemi. Netušili jsme, jaká to bude paráda! Dostali jsme PopCorn a tím to začalo.

200 opic v lese

Opice pobíhají po lese ...

Opice byly všude a dožadovaly se svačiny! Dobře věděly, že máme pro ně proviant. Děti ječely radostí a chtěly je odnést domů.

Stellplatz Ailingen

SP Ailigen, pohled

Velice klidné místo mezi sady a lesem. Ticho Vás bude děsit, ale jen potud, než se začne rozednívat. Pak začíná pravý ptačí koncert. Bez vybavení.

Überlingen-Perla bodamského jezera

Dominanta města

Perla jezera nás nepřivítala zrovna přívětivým počasím. Nejdelší promenáda na jezeře se dá za odpoledne projet, ne projít.

Wanderparkplatz Am Mindelsee

Parkoviště na přespání

Krásné a tiché místo na přespání nedaleko Konstanz. Rovné, zpevněné, SAT bez problémů. Pouze koše, jinak nic. Navíc je grátis.

Konstanz-Kostnice

Krásný dům v Kostnici

Průvodce z info centra nabízí 24 turistických cílů. Je z čeho vybírat. Husův dům a kámen mezi ně také patří. I ten koncil. Imperia v přístavu také zaujme.

Švýcarská "Echt" čokoláda

Pláty čokolády za výlohou

Pouze znalec docení kvalitu tohoto obchodu. Pro ty, co chtějí vědět jak chutná 90% čokoláda! Milku v PENNY si už pak nikdy nekoupíte.

Stellplatz Konstanz

SP v Konstanz nedaleko centra

SP v Konstanz, nedaleko centra, komplet vybaven. I teď byl plný OA, nutno si přichystat alternativu na přespání. Typicky městské parkoviště.

Copyright © 2007 Benešovi