přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Ostrov Pag, kemp Šimuni Village (17.6.-26.6.2011)

Základní informace

  • Vzdálenost z Prahy: 975 km
  • Doba jízdy: 12-14 hodin
  • Cena kempu (2+1 noc): 650,- Kč (sleva CCI 5%)
  • Odkaz na kemp: http://www.camping-simuni.hr
  • Kvalita kempu (max. 10 bodů): 7
  • Sleva pro majitele CCI karty: Ano/5%
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 2,0
  • Cyklostezky (max. 10 bodů): 0,0
  • Najeto v regionu na kole (km): 0,0
  • GPS: 44°27'57,693"N - 14°57'54,726"E

Úvodník

Tak i letos jsme vyrazili do Dalmácie. Ne do kempu v Zatonu ale do kempu Šimuni na ostrově Pag. Tomuto kempu předcházely dobré reference jak na domácích tak i na zahraničních diskuzních fórech. Zkusili jsme po dlouhé době odjezd v pátek a docela v pohodě. Přetrpěli jsme kvalitu D1 a jen na výjezdu z Vídně malé zdržení cca 15 minutek. (I v Rakousku začali opravovat). Přespání na hranici Rakouska se Slovinskem, v Unterchwarzach. Za 7€ se sprchou. Slovinci nezlevnili svou dálnici na Záhřeb, tak jsme holt dali 15€ na podporu výstavby dálnice a konečně ji dodělají až na hranici s Chorvatskem. Časová úspora v sobotu dopoledne dělala okolo hodiny a půl. (Spousta lidí objížděla dálnici až se to ucpalo, jak nám sdělil kolega, který nás dostihl až v kempu, tedy nedostihl). Ohledně cen za dálnice v Chorvatsku nic nového. Kategorii II, tzn. že platíme 67 KUNA do Zahřebu a 162 KUNA na sjezd za Maslenicí, tedy dohromady 229,- KUNA, dle kurzu letos za 710,-Kč. Kvalita stále výborná, jak jen mají ty dálnice udělaný, že to tak drží. Kemp na velice slušné úrovni, dá se napsat že takový poměr "výkon/cena" nemá asi žádný kemp o kterém víme. Neříkáme že jsme nebyli v lepším. Pláže dobré, odpovídají popisům na fórech. Jen ta písčitá je tak z pětiny pláží(?) jinak oblázky a kameny, asi nutná obuv. Do hloubky jinak rychlý spád, krom dětské vyhrazené části. Parcely natěsno hodně u sebe, to může někomu vadit. Jinak vše v pohodě, včetně rybí tržnice (od 7.-13. hodiny), v marketu mají vše co zapomenete doma.

Fotografie

STPL Unterschwarza

Pohled na STPL Unterschwarza

Parádně vybavený STPL za cenu 3€ nebo 7€, na rakousko-slovinské hranici. Cca 3 km od dálnice a 550km z Prahy. Zde už přespáváme pravidelně.

Kemp terasa

Kemp terasa

Asi bych nešel do parcely, kde není stín. Soused vedle se docela "kroutil" horkem ale zase měl příjem svého speciálního satelitu.

Pláž

Pláž v kempu

Super čistá voda, potápěčů ráj. Na plážích bylo překvapivě málo lidí...což nám zas tak nevadilo.

Vesnička Šimuni

Pohled na rybářskou vesničku Šimuni

Podle průvodce romantická vesnička... na procházku se tam ale určitě vydejte. Nejlépe podél moře venkem kempu.

Copyright © 2007 Benešovi