přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Německo-Bavorsko I., Třístoličník, Bavorský les a Řezno (24.-28.8.2011)

Základní informace

  • Ujeto celkem z Prahy: 800 km
  • Odkaz na STP: Boardatlas.de
  • Kvalita/vybavení STP (max. 10 bodů): dle popisu v Boardatlas.de
  • Cena celkem za SP: 0,0 €/Kč
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 8,0
  • Cyklostezky (max. 10 bodů): 7,0
  • Najeto/Nachozeno v regionu (km): 0/30,0
  • Seznam SP na naší trase:

Úvodník

Tak po dlouhé době došlo na poznávání Šumavy z německé strany. Rozdělení Šumavy je na Niederbayern, Oberpfalz a Oberfranken (už spíše Český les než Šumava). V části Landereck se nechází i Dreisesselberg, neboli Třístoličník. Parkování na celý den (nocleh možný, ale stání není na rovině) za celých 1,5 €. Na procházky v okolí Třístoličníku, určitě vyražte na Trojmezí přes Trojmeznou horu, budete potřebovat určitě dobré boty. Nemyslím zrovna pohory ale všichni je na rozdíl od Vás na nohou mít určitě budou. Terén není zase tak jednoduchý, jde se skoro pořád po kamenech. Ale vše stojí za TO! Když budete chtít až nad Plešné jezero, počítejte s 5-6 hodinami na pěší túru. Pak přesun do Bavorského lesa, do Neuschönau. Zde několik parkovišť ale beze přespání. To je asi nejlepší v Grafenau (cca 8km). Také nádherné město, SP nedaleko lázní na parkovišti v parku. Kompletní servis (elektro, voda, odpady) k dispozici. To vše za 0,-€! Po safari jsme pokračovali podél "čáry" a vzhledem k předpovědi počasí jsme zvolili návštěvu města a to Řezna (Regensburg). Město zapsáno na seznamu UNESCO a stojí opravdu za to jej navštívit. Jeden den se dá zde v pohodě "utratit". A pak zpět do "lesů a vod". Krásný výlet...

Fotografie

Dreisesselberg-Třístoličník (1311 mnm)

Vyhlídka na Třístoličníku

Na vrcholu hory Třístoličné zvedají se tři mohutné, z ohromných balvanů žuly hrubozrné složené skály sedadlům podobné, od nichž hora jméno obdržela..

Trojmezí (1321 mnm)

Pohled na Trojmezí na Šumavě

Zde se setkávají tři státní hranice (A-CZ-D). Nedaleko (0,9km) nádherná kamenná moře, přes která vede stezka A.Stiftera zpět k Třístoličníku.

Sup bělohlavý

Státní zámek

Jedno z krásných zvířat které jsme viděli v "Tierisch wild - Šumavské safari" nedaleko Neuschönau. Krásná 12km procházka, vstup 0,-€.

Regensburg-Řezno

Medvědí příkop

Historicky velice slavné město, nyní v UNESCO. Nejvíce hospůdek v celém Německu na počet obyvatel! Nádherné centrum s dómem Sv. Petra.

Výletní plavba po Dunaji

Dominanta Českého Krumlova

Nenechte si ujít výlet lodí po Dunaji, např. ke známé památce Walhalla, který dal postavit bavorský král Ludvík I. Rodinka to má za 37 € s jídlem.

SP v Regensburgu

Stezky v Krumlově

Klidný SP nedaleko centra (cca 400m). Na oficiálním SP byl nějaký cirkus v rámci městského Herbsfestu. Na asfaltě, v rovině. A to za cenu 0,-€.

Rozhledna v Neuschönau

Hrad Rožmberk

Na konci stezky v korunách stromů o délce 1.320m (nejdelší na světě) je tato krásná kopulovitá rozhledna (44m). Nahoru se dostanete i s kočárkem!

Großer Arber-Velký Javor (1456 mnm)

Zlatá koruna

Nejvyšší hora Šumavy. Na úpatí jezero, velké a malé Javorské. Krásné procházky či projížďky okolo těchto jezer. Odtud vede kabinová lanovka na vrchol.

Copyright © 2007 Benešovi