přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Čechy-Suchdol nad Lužnicí (12.-14.8.2011) koupání na pískovnách

Základní informace

  • Vzdálenost z Prahy: 160 km
  • Doba jízdy: 2,5 hodiny
  • Cena SP (2+1 noc): 0,- Kč
  • Odkaz na SP: parkoviště u jezera Tušť II
  • Kvalita SP (max. 10 bodů): 6
  • GPS: 48°53'49,57N - 14°54'19,93E
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 7,0
  • Cyklostezky (max. 10 bodů): 7,0
  • Najeto v regionu na kole (km): 100,0

Úvodník

Tak jsme vyrazili na pískovny k Suchdolu Nad Lužnicí. (Na jihu říkáme do pískoven), tak nevím co je lepší napsat. Počasí nám docela přálo ale tento měsíc se meteorologům "vysloveně nedařilo" takže jsme byli moc rádi, že jim počasí vyšlo alespoň z poloviny jak "prognostikovali" (Nebo "prognózovali, či slibovali?)! Voda bezvadná, co do kvality i teploty. Lidí v kempech hóóódně málo, ať v kempech na Suchdole nebo i v nedalekém Chlumu, kam jsme se zajeli podívat cestou k Sumečkovi na rybu. Prostě závislost počasí - služby - ceny fungují , netřeba v tom hledat nějakou velikou složitost. U Sumečka jsme byli trochu zklamaní, šíleně lidí (cca 200 bicyklů !!), už je to fabrika na jídlo a ... Kde jsou ty časy, když si nás, zákazníky, mazlili z UNIMO buňky. Okolí Staňkova, Chlumu a Suchdolu (Třeboň samozřejmě nevyjímaje) je perfektní, a to hlavně díky signálkám, po kterých se dnes může jezdit na kole. Báječný relax. A těch přírodních krás a zajímavostí ...

Fotografie

Parkoviště u kempu

Parkoviště u kempu U pískovny

Naproti kempu je krásné parkoviště. Ale jen od 5-23 hodin. Kempař to má holt ošetřené. U druhého jezera je ale volné parkoviště. Takže TAM.

SP u jezera

Pohled na zámek z parku

Spoustu míst na písečném podloží, nesmí Vás překvapit že za krásného počasí bude problém se dostat do bydlíku! My jeli přes deky, dovoleno!! :-)

Říčka Dračice

Pohled na památku, vinné sklepy Plže

Pro mne malá Vydra. Krásná říčka, podél které se nechá jet opatrně na kole. Nebo jej vést je také možnost. Alespoň budete hodně fotit.

Babočka osiková

Přístav Skalice

neboli Nymphalis antiopa (Linnaeus, 1758), naše největší babočka. Její foto nám chybělo ve sbírce tak jsme rádi za úlovek.

Chlum u Třeboně

Lahev vína v kole

Fotka z ostrůvku na který je vstup pouze z kempu. Když jste slušní tak zdarma. Jinak za 30,- Kč vstup jako návštěva!! To je co?

Rašeliniště Pele

Před Hodonínem je maják v poli

Masožravé rostliny se zde opravdu vyskytují. Podařilo se nám objevit rosnatku okrouhlolistou (Drosera rotundifolia). Je moc hezká a trochu jsme jich pár nakrmili.

Copyright © 2007 Benešovi