přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Čechy-u Přelouče, autokemp Buňkov (4.6.-6.6.2010)

Základní informace

  • Vzdálenost z Prahy: 100 km
  • Doba jízdy: 1-2 hodiny
  • Cena kempu (2+1 noc): 290,- Kč (komplet)
  • Odkaz na kemp: http://www.bunkov.cz
  • Kvalita kempu (max. 10 bodů): 6,0
  • Sleva pro majitele CCI karty: Ne
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 7,5
  • Cyklostezky (max. 10 bodů): 7,0
  • Najeto v regionu na kole (km): 70,0
  • GPS: 53°3'16,24"N - 15°35'9,68"E

Úvodník

Další víkend s avizovaným krásným počasím jsme se rozhodli strávit nedaleko Přelouče, k kempu Buňkov, u stejnojmenného rybníku. Cyklojízdy okolo Opatovického kanálu (směr na Lázně Bohdaneč ) nebo návštěva koníčků v Kladrubech nad Labem patří k hlavním cílům. Kemp není velký, v létě je tady asi dost těsno, s docela slušnou restaurací. Cena za pobyt je velice slušná. Provozovatel nabízí minimálně to co ostatní kempy v ČR, ne-li více, a cena je spíše na nižší úrovni. Cyklostezka vede přímo okolo recepce. Vynikající kuchyni můžete nalézti cca 400 metrů od kempu, na břehu rybníka Buňkov, která se jmenuje U Cikánky. Slušné zacházení se zákazníkem, velice solidní menu a ceny. Doporučujeme. Více informací rádi poskytneme přes email. Klidně napište.

Fotografie

Autokemp Buňkov

Ulice v kempu

Kemp s travnatým povrchem, bez parcel. Dobrá restaurace v kempu, sanita standard. Teplá voda je v ceně. Platba předem. Odjezd do 10 hod. ale v poho.

Rybník Buňkov

Pohled na parcelu v kempu

Slouží jako koupaliště pro kempaře, okolo vede hezká stezka. Cesta je pěkná i na procházku (s rybářskou výbavou).

Kemp přes rybník

Pohled na jezero Murner See

Zadní část kempu je spíše určena jako tábořiště. Podle nás hezčí část kempu než na kraji. Pro ty co 240V nemusí nebo nechtějí. (45,-Kč/den)

Mělické pískovny

Pohled na pláž u jezera

Nedaleko (cca 1,5 km) se nacházejí Mělické pískovny, parádní na koupání. Lze sem zajet i s obytňákem nebo karavanem na divoko.

Náměstí v Přelouči

Cyklostezka okolo jezer

V Přelouči mají hezky udělané náměstí a stále pracují na okolí. Určitě se tady někdy zastavíme. O víkendu vždy nějaká kultura.

Sopřečský aquadukt

Pohled na kemp přes jezero

Zajímavá technicko kulturní památka. Najdeme ji cca asi 2 km od kempu. Křížení větších potoků se nevidí každý den. Nedaleko "keška"

Cyklostezka

Cyklostezka okolo jezer

Byť bylo po dlouhých deštích, stezky byly v parádním stavu. Písčité podloží se tentokrát ukázalo v tom lepším světle. Jen ty komáři a žíznivý klíšťata.

Lázně Bohdaneč

Pohled na kemp přes jezero

Zajet na zmrzlinu do Bohdanče je skoro povinnost (cca 10 km). Cukrárna na náměstí Vás ráda uvítá a Vy si určitě vyberete ten NEJ pamlsek.

Copyright © 2007 Benešovi