přidat přidat k oblíbeným
Benešovi na cestách - cestování karavanem, popisy kempů, zážitky

Německo, na kole podél Dunaje a Innu,
Dreiflüsse Camping, Passau-Irring (7.4.-10.4.2009)

Základní informace

  • Vzdálenost z Prahy: 230 km
  • Doba jízdy: 3-4 hodiny
  • Cena kempu (2+1 noc): 670,- Kč (komplet)
  • Odkaz na kemp: http://www.dreifluessecamping.de/
  • Kvalita kempu (max. 10 bodů): 8,0
  • Zajímavosti v okolí (max. 10 bodů): 8,5
  • Cyklostezky (max. 10 bodů): 9,0
  • Najeto v regionu na kole (km): 80,0
  • GPS: 48°36'22,60"N - 13°20'49,03"E

Fotografie

Dreiflüsse Camping Passau

Pohled na budovu kempu

Kemp je na dost vysoké úrovni, rozlehlý, má 140 míst, povrch travnatý, nerozparcelovaný. Dost stromů, takže o stín není nouze. Odpad u parcely. Elektro 16A. Hezké a rozlehlé terasy.

Recepce

Pohled na recepci

V kempu je restaurace, prodejnička všeho důležitého. Každé ráno k dispozici čerstvé pečivo, samozřejmě včetně nedělí a svátků. Sanita na vysoké úrovni, čistota jak je zde zvykem.

Kemp

Pohled na kemp

Je vzdálen od centra Pasova cca 12km. Je v klidné části u Dunaje. Napojení na cyklostezku je skoro u kempu. Ve městě jsou ještě dva stellplatzy pro obytňáky. Jeden je hned u nádraží.

Sanita pro obytňáky

Pohled na sanitu

V kempu, hned před vjezdem, je sanita pro obytná auta. Zde lze vše vypustit a dočerpat vodu. Poplatek neznám, pro ubytované zdarma. Místo před kempem lze určitě využít jako SP.

Terasa v kempu

Pohled na kemp

Podloží v kempu je štěrk a písek. Voda při dešti rychle mizí. Po noční bouřce a prudkém dešti ráno nebylo ani památky. Tráva sestříhaná, všechno funkční jak má v každém kempu být.

Dunaj u Pasova

Pohled na Dunaj

Cyklostezky v okolí Pasova v perfektním stavu, jak je v těchto oblastech zvykem. Spousta možností na jídlo nebo jen občerstvení. Kafčo 2,5€, velké pivo za 2,90€.

Přívoz v Sandbachu

Pohled na přívoz přes Dunaj

Pro zkrácení trasy lze využít převozu přes řeku Dunaj. I s kolem Vás to vyjde na celých 1,50 €. Pravidelně přejíždějí, takže nemusíte na převoz zas až tak moc dlouho čekat.

Zdymadlo na Dunaji

Pohled na zdymadlo

Po cyklostezce z kempu do Pasova (Donauradweg) pojedete okolo tohoto zdymadla. Lodě jezdí poměrně často tak si nenechte ujít tento hezký zážitek, nastoupání lodi.

Elektrárna na Dunaji

Foto elektrárny u Pasova

Dalším zajímavím místem na stezce je tato vodní elektrárna, podél které se přejíždí na druhý břeh řeky Dunaj. Od centra je vzdálena asi tak 4 km. U ní je také parkoviště, lze jako SP.

Pasov (Passau)

Dunaj v Pasově

Krásné panorama levého břehu Dunaje je vidět z cyklostezky, která vede k soutoku řek Dunaj, Inn a Ilz. Při hezkém počasí opravdu zážitek. Kolem velkých lodí kotvících na nábřeží jste u soutoku.

Oberhaus

Hrad Oberhaus

Vysoko nad řekou se tyčí hradní komplex a pevnost Oberhaus a poutní kostel Panny Marie. Odtud je krásná vyhlídka na celé město a i na soutok. Doporučujeme.

Soutok Dunaje, Innu a Ilzu

Pohled na soutok tří řek v Pasově

Kromě okružních a výletních plaveb po městě „tří řek“ vyplouvají z Pasova po Dunaji na cesty snů také další turistické lodě. Jejich velikost Vás překvapí.

Inn

Pohled na Inn

Hraniční řeka mezi Německem a Rakouskem. Pasy nikdo po Vás asi zřejmě chtít nebude ale kdo ví. My je u sebe ale pro jistotu raději máme.

Cyklostezka podél Innu

Inn

Cyklostezka podél Innu vede po obou březích, je dobře značená, po většinu s asfaltovým povrchem. Až se nám zdálo, že je trochu hezčí než podél Dunaje.

Inn u Wernstein Am Inn (A)

Pohled na Inn u Wernstainu

Neméně krásný kousek přírody nacházející se nedaleko Wernsteinu. Doporučujeme zde posedět v od mostu nedalekých hospůdkách při dobré kávě nebo Radleru.

Wernstein Am Inn (A)

Stezka okolo řeky Inn

Ve všech vesnicích a městech jsou servisy kol, prodej veškerého sortimentu výbavy a náhradních dílů. A ceny nejsou opravdu vůbec špatné, ba naopak.

Cyklo most ve Wernstein Am Inn

Pohled na most přes Inn

Tento most je vzdálen od Pasova cca 11 km. My jsme jej použili a zpátky jsme se vraceli po druhém břehu. Zde potkáte hezké arboretum.

Pasov od Innu

Pohled na Pasov od Innu

Rakouskem se vrátíte zpět do Pasova. Nezapomeňte překřižovat na elektrárně vybudované na Innu. (Je vše značeno) Zde je také malý SP.

Dóm v Pasově

Pohled na Dóm v Pasově

Cestu před odjezdem do kempu zakončete na náměstí u pasovského Dómu. Největší varhany na světě uslyšíte, když budete mít štěstí. I zvony parádně znějí.

Horní náměstí v Pasově

Pohled na Dóm na horním náměstí

Krásná je i část starého Pasova. S kolama při hezkém počasí je to docela problém ale lidé jsou po většinu chápaví.

Copyright © 2007 Benešovi